top of page
  • Writer's pictureDiana Angheluță

Google, uriașul statisticilor uimitoare



În fiecare zi, în lume, se înregistrează 70 000 de căutări Google pe secundă. Asta înseamnă 252 milioane de căutări pe oră, adică 6,4 miliarde de căutări pe zi. Ce statistici! În comparație, în 1998, anul în care Google a fost înființat, se înregistrau 10 000 de căutări pe zi.


Google este cel mai popular motor de căutare, care controlează peste 90% dintre căutările efectuate zilnic. 63% dintre căutări se realizează prin intermediul device-urilor mobile, iar la ora actuală, la nivel mondial, există peste 2,5 miliarde utilizatori de Android. Le fel, Google Ads a schimbat felul în care dezvoltăm campanii de publicitate. Astăzi, gigantul motor de căutare este un instrument universal prin care branduri de top, dar și afaceri la început de drum ajung la audiența dorită.


În ceea ce privește cumpărturile online, 70% dintre cumpărătorii unui produs dintr-un magazin fizic au căutat întâi produsul online, iar 53% dintre toate achizițiile online au fost realizate prin intermediul unui dispozitiv mobil.


51% dintre cumpărătorii online folosesc Google pentru a afla informații despre produsul pe care doresc să-l achiziționeze, iar 60% dintre cei care realizează căutări Google mobile au contactat un magazin online prin intermediul opțiunii click to call.


Date analizate de Diana Angheluță - Business Unit Director INTERACTIONS

105 views0 comments
bottom of page