top of page
  • Writer's pictureInteractions

O carte, un podcast și un serial merg împreună la plajă



Vouă, celor care sunteți în vacanță. Și vouă, celor care vă pregătiți de plecare. Dar mai ales vouă, celor care visați la zile de relaxare și așteptați scrolând la poarta de îmbarcare. Ne-am întrebat colegii, ne-am consultat, și am selectat mai jos 3 recomandări must read/hear/see pentru vara aceasta.


Contagious: Why Things Catch On

Nu există marketer care să nu se fi întrebat, cel puțin o dată în viață, ce anume face ca o postare, o campanie sau un clip de pe TikTok să devină viral. Care este ingredientul secret, cireașa de pe tort, algoritmul care înclină balanța butonului de share? Răspunde la această întrebare Jonah Berger în Contagious: Why Things Catch On. Pornind de la afirmația că “Word of mouth generates more than twice in sales in categories as diverse from mobile phones, to skincare.”, Berger analizează și segmentează peste 6000 de articole din newsletterul New York Times timp de 6 luni de zile, rezultând o schemă cu 6 principii active: motivație, trigger, emoție, publicitate, valoare și poveste, principii care răspund la întrebarea Ce face o idee virală? Pregătiți să aplicăm schema în campaniile viitoare, ne încheiem recomandarea cu citatul favorit: We think more about technologies than psychologies. SPOILER ALERT: ar trebui să facem invers. De asemenea, dacă nu aveți chef de lectură, îl puteți asculta aici.


Run, Bambi, run

Pe principiul memei: “Just turned off the news and put on a serial killer documentary to relax”, un podcast extra hot și extra addictive în 8 episoade despre condamnarea ofițerului de poliție Laurie “Bambi” Bembenek și evadarea acesteia din închisoare, urmată de o urmărire națională și un spectacol TV pe măsură.


SUPER PUMPED: THE BATTLE FOR UBER

Ați prins cu siguranță știrea care a făcut înconjurul: UBER files, investigația celor de la The Guardian. Dacă vreți să pătrundeți mai bine în lumea unicornului UBER, dacă vreți să prindeți gustul nebuniei de a schimba lumea, SUPER PUMPED: THE BATTLE FOR UBER este un serial perfect pentru un binge watch de vară. Cu Joseph Gordon-Levitt plin de energie și entuziasm în rolul fondatorului UBER, serialul nu se rezumă doar la a spune povestea unui start-up ce avea să revoluționeze industria de transport, ci oferă un glimpse asupra Silicon Valley, fonduri de investiții, securitatea datelor, cultură organizațională sau promovare media.

200 views0 comments
bottom of page