top of page
  • Writer's pictureInteractions

5 trenduri de graphic design pentru 2020

Updated: Jul 1, 2021


Cuvintele sunt importante, iar un ton adecvat poate face diferența între un coș de cumpărături abandonat și un client. Dar nu uita nici de importanța graficii. Încă dezbatem dacă o imagine are o valoare de 1000 de cuvinte, dar suntem siguri că vizualurile bune sunt esențiale pentru completarea frazelor potrivite.


Ca să-ţi fie mai uşor, am adunat 5 tendințe de graphic design pentru 2020 care te-ar putea ajuta să dezvolţi un LP puternic sau chiar bannere mai bune:


1. Palete de culori neutre


După un boom de culori vii, vine opusul. Anul acesta se întorc nuanțele pastelate și neutre, care au fost derivate din palete colorate și desaturate cu negru sau cu alb sau chiar cu ajutorul culorilor complementare pentru a obține o nuanță mai subtilă.


De la nuanţe de roz pudrat până la verde măsliniu, asigură-te că incluzi această tendință în propunerile tale.


2. Fonturi cu o personalitate puternică


În timp ce culorile fac un pas înapoi, fonturile grele sunt în centrul atenției. Serif și non-serif, fonturile moderne sunt îndrăznețe și cu o personalitate puternică pentru a face afirmații îndrăzneţe și pentru a stabili o ierarhie. Dar nu exagera. Fonturile îngroşate nu trebuie utilizate peste tot în Landing Page-ul tău, doar în anumite locuri pentru a atrage atenția.


Mai mult, un font puternic va impacta cititorii mai mult dacă este utilizat în combinație cu unul light.


3. Landing Pages minimaliste


Deși această tendință s-a născut din nevoia de a avea timpi de încărcare mai buni și dimensiuni mai mici de pagini, vizualurile sunt mult mai expresive în acest fel, deoarece toate spațiile albe lasă elementele să respire și să fie ușor remarcate. În plus, Google recompensează paginile care se încarcă rapid cu o poziție mai bună în timpul căutării.


Cu un fundal plat și un design modular, LP-urile sunt afișate perfect atât pe desktop, dar și pe ecranele mobile.


4. Ilustrații abstracte


Până acum, ai văzut cu siguranță ilustrații abstracte cu pete nedefinite şi colorate, deoarece este o tendință majoră în 2020. S-ar putea să îţi doreşti o astfel de ilustraţie înrămată pe perete, dar pune-o și pe site-ul tău și în alte materiale. Mai mult decât atât, ilustrațiile cu oameni sunt, de asemenea, abstracte, în stilul Mădălinei Andronic.


Remarcă-te în 2020, mixând această tendință cu cea a culorilor mute.


5. Degradeuri de culoare


Nu în ultimul rând, gradienții au revenit în stil. Nu ca în 1990, ci într-o manieră retro modernă care permite altor elemente să fie protagonistele. Gradienții apar suprapuşi peste fotografii, peste forme mici repetitive sau ca un truc de textură pentru ilustrații mai realiste.


Lasă-ţi nostalgia să se manifeste.


Sperăm că am adus un pic de inspirație și că vei considera aceste trenduri utile pentru a demara proiecte remarcabile.Dacă ai nevoie de ajutor, nu uita că suntem la un click distanţă.

64 views0 comments
bottom of page