top of page
  • Writer's pictureInteractions

Internship @INTERACTIONS

Salut, sunt tot eu, Marco de la INTERACTIONS. Din moment ce soarele a cam apus peste experienta mea ca intern la agentie, mi se pare corect sa spun cateva cuvinte despre cum mi s-a parut si despre ce am invatat. Asa ca acest ,,review” al experientei mele o sa ia forma unui mic eseu necenzurat, fara limbaj licentios, ci mai degraba folosind limbajul generatiei mele, meme-urile.


Trebuie sa recunosc.  Sa las calculatorul si iesirile zilnice pe afara parea o schimbare radicala. N-as fi zis ca o sa ma obisnuiesc asa de repede. Dar, dupa primele cateva zile petrecute la INTERACTIONS, nu mi s-a mai parut greu sa aman intalnirea cu Fall Out New Vegas.






Nu numai adultii, dar si adolescentii se sperie cand aud cele 4 cuvinte atat de des rostite de parinti: 9 to 5 job. Din fericire, la mine a fost mai mult un 10 to 4 job. Stati linistiti, clienti, pe colegii mei ii gasiti pana la 6.









Cand mi s-a spus ca urma sa lucrez la un proiect numit ,,Brands we love for teens”, nu prea eram sigur care era spilul. Eu credeam ca urma sa imi petrec urmatoarele doua luni spaland vase si facand cafele. Nu a fost nevoie. Avem aparat de cafea. Asa ca mi-am luat in primire proiectul. Iar BWL (for teens) a fost o modalitate perfecta de a imi arata creativitatea si ideile (cu ajutorul echipei de creatie, of course).


Stiu ca ai cateva intrebari, dar aici sunt sa raspund la toate.

1. Cine este acel baiat si de ce este atat de chipes? Acel baiat sunt eu, iar secretul meu este…ca mananc pufuleti.

2. Nu aveai plete in comunicatul anterior de presa? Ba da, chiar aveam. Din fericire(not), am decis sa ma tund.

3. Alexandrescu se aseamana cu Iron Man? NU. Desi…amandoi au o echipa puternica alaturi.









Ma consider norocos din multe puncte de vedere. Unul dintre ele e ca in astea doua luni am avut-o pe Andreea. Nu cred ca e zodia Gemeni, dar la fel de mult cum m-a indrumat si mi-a dat o gramada de sfaturi bune, mi-a si atras atentia cand „amanare” scria pe fruntea mea si Reddit pe ecranul calculatorului.






Ca sa termin lauda Andreei, ea are si un simt de observatie mai pronuntat. Sa fiu sincer, nu am observat ca Decathlon mi-a apreciat postarea de Brands We Love for Teens. A fost o surpriza cand un brand atat de mare a dat like unui pusti de liceu. Mindblowing, truly.














Sa fie clar, daca esti delivery boy la Uber X sau ajuti lumea cand li se blocheaza cardul de credit, mad respect. Dar pentru mine, cel putin, internshipul la INTERACTIONS a fost fix ce trebuia. M-a invatat o gramada de lucruri folositoare. Si m-a si ferit de kilometrii pe care ar fi trebuit sa ii parcurg in canicula, livrand mancare chinezeasca.

Welp, cam asta a fost tot. Aceasta oportunitate a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-a intamplat vreodata, chiar daca suna cam corny. Am cunoscut o groaza de oameni incredibili, m-am simtit ca fac parte din ceva important, dar cel mai presus (cheesy alert) a fost ca am invatat nu numai cum este sa ai un job in publicitate, dar cum este sa ai un job in general.

Chiar daca toata lumea din agentie m-a ajutat intr-un fel sau altul, vreau sa le multumesc in special anumitor persoane. Si ca sa continui traditia lor din agentie cu diplomele, as nominaliza macar virtual:

– Diploma You’re the boss pentru Adrian Alexandrescu. Iti multumesc ca mi-ai dat aceasta oportunitate, ca nu m-ai lasat sa lenevesc si m-ai pus la treaba.

– Diploma You’re my homie pentru Dan, care m-a facut sa gandesc outside the box, mi-a dat o groaza de sfaturi si pentru ca, indiferent de cat de abstracte erau ideile mele, mereu m-a privit ca egalul lui.

– Diploma Momma Bear pentru Andreea, care m-a ghidat si de la inceput si pana la sfarsit (si pentru cartea despre publicitate pe care mi-a dat-o).

– Diploma Zen Copywriter pentru Diana, pentru ca mereu a fost intelegatoare si a avut incredere in mine pentru fiecare BWL.

– Diploma Stapanul imaginilor pentru Sebi, in lipsa de buget de o noua pereche New Balance pentru colectie. Pentru ca m-a ajutat sa imi pun ideile in practica si pentru ca mi-a facut cinste cu Mc. Thanks, bro.

– Diploma In viata tre’ sa te mai si distrezi pentru Adrian, care mi-a sugerat o tona de filme bune si de referinta.

– Iar ultima diploma, dar de departe nu cea din urma, Diploma Scoala vietii pentru Vlad, pentru ca atitudinea lui m-a ajutat sa fac lucrurile pe cont propriu si sa nu ma multumesc cu produse mediocre.

+ toti ceilalti din agentie, pe care mi-ar placea sa ii mentionez dar cam raman fara randuri, sorry.

That’s all, folks.

PS: Colectia Summer 2018 Brands We Love for Teens made by Marco comin’ right up iar ca sa descoperi brand-urile din spatele vizualurilor, intra pe pagina de Facebook Interactions.

64 views0 comments
bottom of page